zfs-discuss@opensolaris.org
[Top] [All Lists]

Re: [zfs-discuss] order bug, legacy mount and nfs sharing

Subject: Re: [zfs-discuss] order bug, legacy mount and nfs sharing
From: Masafumi Ohta
Date: Mon, 17 Aug 2009 11:39:26 +0900
Hi kurosan,

kurosan wrotes;
Hi,
I've encountered this bug: 
http://www.opensolaris.org/jive/thread.jspa?threadID=108316&tstart=30
and to obviate to the problem I'm using legacy mounts.
Now the system boot without problems, but nfs server doesn't start because 
couldn't find any share.
So I've disabled nfs with zfs set sharenfs=off on my zfs filesystems and tried 
to use the share command. The filesystem are correctly mounted at boot, but if 
I try to configure nfs share with:

share -F nfs /pathname

I get: Could not share: /pathname: system error

I met the same but probably it cannot work.
check zfs get all your_pool_mounted_/pathname
you can see 'mountpoint' is 'legacy'
so you have to use zfs sharenfs=on again to try and
I cant see the bug in detail but you might run the workaround
bugzilla says.

I'm very new to solaris... so please bear with me^^
Thanks.

No problem at all :) you seem japanese right? if so,please subscribe ug-jpousg ML.
You can ask in Japansese.
for more detail check:http://mail.opensolaris.org/mailman/listinfo/ug-jposug

-masasfumi
Leader of TSUG(Tokyo OpenSolaris User Group)


_______________________________________________
zfs-discuss mailing list
zfs-discuss@xxxxxxxxxxxxxxx
http://mail.opensolaris.org/mailman/listinfo/zfs-discuss

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>