netbsd-help@netbsd.org
[Top] [All Lists]

Re: HELP! DHCP & Comcast

Subject: Re: HELP! DHCP & Comcast
From: Christos Zoulas
Date: Sun, 22 Oct 2006 03:26:06 +0000 UTC
In article <200610220317.k9M3HLuR004127@xxxxxxxxxxxxxx>,
Paul Newhouse  <newhouse@xxxxxxxxxxxx> wrote:
>My old cable modem seized up and died a while back and
>Comcast replace it with an RC DCM425c.  I hooked it up
>to an XP system (doctor says I'll recover after a while ;)
>and entered the account number and got the thing configured
>... I think?
>
>Then I did the same thing I used to do with the old modem:
>I powered if off and connected it to my NetBSD system (3.0.1).
>When I run dhclient <cable interface> it doesn't get connected.
>I can run tcpdump -i <cable interface> and see lots of arp traffic
>going by so I think the equipment is working but, I keep getting
>this in /var/log/messages:
>
>Oct 21 18:27:42 bigbox dhclient: No working leases in persistent
>database - sleeping.
>Oct 21 18:34:58 bigbox dhclient: DHCPDISCOVER on tlp1 to 255.255.255.255
>port 67 interval 3
>Oct 21 18:35:01 bigbox dhclient: DHCPDISCOVER on tlp1 to 255.255.255.255
>port 67 interval 8
>Oct 21 18:35:09 bigbox dhclient: DHCPDISCOVER on tlp1 to 255.255.255.255
>port 67 interval 13
>Oct 21 18:35:22 bigbox dhclient: DHCPDISCOVER on tlp1 to 255.255.255.255
>port 67 interval 20
>Oct 21 18:35:42 bigbox dhclient: DHCPDISCOVER on tlp1 to 255.255.255.255
>port 67 interval 10
>Oct 21 18:35:52 bigbox dhclient: DHCPDISCOVER on tlp1 to 255.255.255.255
>port 67 interval 7
>Oct 21 18:35:59 bigbox dhclient: No DHCPOFFERS received.
>Oct 21 18:35:59 bigbox dhclient: No working leases in persistent
>database - sleeping.
>
>
>ifconfig of <cable interface> shows:
>
>: ifconfig tlp1
>tlp1:
>flags=8b43<UP,BROADCAST,RUNNING,PROMISC,ALLMULTI,SIMPLEX,MULTICAST> mtu
>1500
>        address: 00:a0:cc:3a:d9:52
>        media: Ethernet autoselect (100baseTX full-duplex)
>        status: active
>        inet 0.0.0.0 netmask 0xff000000 broadcast 255.255.255.255
>        inet6 fe80::2a0:ccff:fe3a:d952%tlp1 prefixlen 64 scopeid 0x3
>
>I have a DSL line that should be my default route but, I changed the
>default to 0.0.0.0 and started up dhclient.  It still doesn't want to
>connect.
>
>Can anybody tell me where I'm going wrong with this??

try tcpdump -vv -s 1500 -i tlp1 port bootpc or port bootps

christos

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>