microsoft.public.sqlserver.notificationsvcs
[Top] [All Lists]

Using SPs to fire events - but the notifications dont get sent!

Subject: Using SPs to fire events - but the notifications dont get sent!
From: matt roberts
Date: Thu, 18 May 2006 12:55:46 +0000 UTC
Newsgroups: microsoft.public.sqlserver.notificationsvcs
Hi,

I hope someone can help me! I have setup triggers on a table, so that when the table is inserted to or updated, it fires an event to my SSNS application, which should then send a notification email out.
For some reason, the notifications are not being sent out. I cannot find
any evidence of them being processed at all. When I look in NSEventBatchView,
I can see that actually 2 event batches were passed through for the same
record being added to my application. This is because my application adds
the new record and then immediatly updates something in it - so the trigger
fires for an insert and then an update straight after. No notifications are
sent at all for these 2 event batches.
However, if I change the trigger so that it only fires on insert, the notifications
are sent and everything is fine! Just one event batch is processed (as expected)
and then then notification is sent out.
Does anyone why having the trigger fire on insert and update would cause
no notifications? Could it be something to do with them firing so soon after
each other (within 3 hundreths of a second)?

I'm hoping that the asnwer is obvious, and some of you helpful SSNS experts
can help me out here :)
Thanks in advance,

Matt.



<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>