[Top] [All Lists]

Re: Notification service is created, registered, enabled but do no

Subject: Re: Notification service is created, registered, enabled but do no
From: "Mostafa Salama"
Date: Thu, 17 Nov 2005 23:16:09 -0800
Newsgroups: microsoft.public.sqlserver.notificationsvcs
hi Joe
Thanks a lot for your replies, i start all the procedure from the begining 
as you told me, and it succesfully create the instance and register it and 
enable it. but starting was the great problem i couldn't handle, 
and acctually according to your reply i found that the problem is because of 
the authentication, 
where i take a look at the event view of the NS1 machine where i create the 
service i noticed that the authentication not passed because in the help of 
remote service didn't ask me to add the SQLusername and SQLpassword of the 
remote machine, so when i did add this two parameter it succesfuly started. 
thanks GOD.

i think adding SQLusername and SQLpassword is a must in registration the 
service but that wasn't mentioned in the help of remote deployment. why?!
Any way
Once again thank you Joe so much for your help.

"Joe Webb" wrote:

> Hi Mostafa -
> Based on your post, I think you may have not installed everything you
> need on the NS1 machine. 
> In your scenario, NS1 needs to have NS Engine and database components.
> Serv1 needs to have the SQLNS database components.
> BTW - this error message sometimes also means that the authentication
> attempt fails for the instance, but I doubt that this the issue you
> are seeing.
> HTH...
> -- 
> Joe Webb
> SQL Server MVP
> ~~~
> Get up to speed quickly with SQLNS
> I support PASS, the Professional Association for SQL Server.
> (
> On Thu, 17 Nov 2005 01:02:05 -0800, "Mostafa Salama"
> <[email protected]> wrote:
> >I do the following steps:
> >1)I installed the SQL Notification Service on SQL Server Machine Serv1.
> >2)Then install the database component on another machine NS1.
> >3)then create the instance of notification service on the NS1 machine.
> >The service didn't start 
> >When i tried to start it manually, it says the following message:
> >"The service did not respond the start or control request in a timely 
> >fashion"
> >
> >How can i solve this problem ?!
> >thanks a lot

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>