[email protected]
[Top] [All Lists]

Bug#465556: marked as forwarded (mdadm hotadd flag does not work in its

Subject: Bug#465556: marked as forwarded mdadm hotadd flag does not work in its shortform
From: Debian Bug Tracking System
Date: Tue, 22 Apr 2008 06:27:05 +0000
Your message dated Tue, 22 Apr 2008 08:23:32 +0200
with message-id <[email protected]>
has caused the   report #465556,
regarding mdadm hotadd flag does not work in its shortform
to be marked as having been forwarded to the upstream software
author(s) [email protected]

(NB: If you are a system administrator and have no idea what this
message is talking about, this may indicate a serious mail system
misconfiguration somewhere. Please contact [email protected]
immediately.)


-- 
465556: http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=465556
Debian Bug Tracking System
Contact [email protected] with problems
--- Begin Message ---
Subject: Re: Bug#465556: mdadm hotadd flag does not work in its shortform
From: martin f krafft
Date: Tue, 22 Apr 2008 08:23:32 +0200
Neil, I'd say this is something you might want to fix upstream:
  http://bugs.debian.org/465556

also sprach Folken <[email protected]> [2008.04.12.1247 +0200]:
> I tried it with the commands you entered and it works as long as the
> second device added was once a member. (e.g. set faulty) it failes if
> the md array is created initialy with missing keyword and is then added
> with the manage command. Like so:
> 
> [email protected]:/tmp# for each in one two ; do dd if=/dev/zero of="${each}"
> bs=1M count=50 ; done 
> 50+0 records in
> 50+0 records out
> 52428800 bytes (52 MB) copied, 2.41071 seconds, 21.7 MB/s
> 50+0 records in
> 50+0 records out
> 52428800 bytes (52 MB) copied, 4.03959 seconds, 13.0 MB/s
> 
> [email protected]:/tmp# losetup /dev/loop0 one 
> [email protected]:/tmp# losetup /dev/loop1 two
> 
> [email protected]:/tmp# mdadm --create /dev/md2 -n 2 -l 1 /dev/loop0 missing
> mdadm: array /dev/md2 started.
> 
> [email protected]:/tmp# mdadm --manage /dev/md2 -a /dev/loop1 ; echo $?
> 0
> 
> [email protected]:/tmp# mdadm --manage /dev/md2 --add /dev/loop1 ; echo $?
> mdadm: added /dev/loop1
> 0
> 
> The hiccup seems not architecture specific, but seems to apply to 
> mdadm - v2.5.6 in general.
> on mdadm - v2.6.4 - 19th October 2007 i wasn't able to reproduce it.

-- 
 .''`.   martin f. krafft <[email protected]>
: :'  :  proud Debian developer, author, administrator, and user
`. `'`   http://people.debian.org/~madduck - http://debiansystem.info
  `-  Debian - when you have better things to do than fixing systems

--- End Message ---
<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>
  • Bug#465556: marked as forwarded (mdadm hotadd flag does not work in its shortform), Debian Bug Tracking System <=